Helsfak har gleden av å informere om det kommende utviklingsprogrammet for forskningsledere.
I 2024/2025 tilbyr Helsefak et samlingsbasert utviklingsprogram med fokus på grunnleggende problemstillinger i forskningsledelse. Målet med programmet er å gi grunnlag for refleksjon og lederopplæring.
Lederutviklingen er rettet mot forskningsgruppeledere og ledere av større forskningsprosjekter. Utviklingsprogrammet bruker en kombinasjon av erfaringsdeling, casearbeid og øvelser. Det vil være fokus på den enkelte deltakers situasjon og utvikling som forskningsleder. Derfor er det viktig at alle deltakere er i en lederrolle mens de deltar i programmet.
Det holdes av noen plasser for deltakelse fra øvrige fakultet. Søknad om opptak må sendes via nærmeste leder (instituttleder eller dekan).
Utviklingsprogrammet består av tre samlinger fra lunsj til lunsj:
Alle samlingene er på Sommarøy Arctic Hotel, med overnatting, omtrent én times reisetid fra Tromsø.
Utviklingsprogrammet er rettet mot forskere som er kvalifiserte utover ph.d.-nivå og som har en av følgende funksjoner:
Utviklingsprogrammet bruker en kombinasjon av erfaringsdeling, casearbeid og øvelser. Det vil være fokus på den enkelte deltakers situasjon og utvikling som forskningsleder. Derfor er det viktig at alle deltakere er i en lederrolle mens de deltar i programmet.
Programmet er designet for å bygge nettverk og relasjoner mellom forskningsledere ved Helsefak, UiT og helseforetakene i Helse Nord. Av den grunn må også alle deltakere være med på alle de tre samlingene.
Aktiv deltakelse kreves før og under arrangementet. Herunder forventes det at deltakerne gjør seg kjent med nødvendig/anbefalt litteratur, samt forbereder og jobber med forskningsgruppens utviklingsplan/handlingsplan.
Nettverksbygging vil være et gjennomgående tema i hele programmet.
Deltakerne som får opptak, vil få tilsendt detaljert informasjon, herunder fullstendig program i forkant av hver samling.
Gjennom utviklingsprogrammet kan du forvente å tilegne deg kompetanse og ferdigheter om blant annet å
Prodekan ved Det helsevitenskapelige fakultet, Morten Bøhmer Strøm, er ansvarlig for programmet. Interne og eksterne foredragsholdere vil bidra i seminarene.
For deltakere fra Det helsevitenskapelige fakultet er det ingen kursavgift, men ved forfall vil enheten den ansatte tilhører bli belastet for kost og losji, kr 4000 per samling.
For eksterne deltakere / deltakere fra andre fakulteter vil kursavgiften være 12 000,- per deltaker (totalt for alle tre samlinger. Fakturainformasjon skal inkluderes i søknadsskjemaet.
Programmet har i utgangspunktet kapasitet til 20 deltakere. To plasser vil bli reservert for søkere fra andre fakulteter ved UiT og for alle helseforetak i Helse Nord RHF. Søkere med mindre enn fem års ledererfaring vil bli prioritert.
Potensielle deltakere skal søke gjennom instituttleder eller tilsvarende leder ved egen enhet. Bruk vedlagt søknadsskjema og legg ved CV etter vedlagt mal (Forskningsrådets mal).
Instituttleder / leder ved andre fakulteter / leder for eksterne institusjoner sender søknadsskjemaene og en prioritert liste over søkere innen 17.06.2024 til postmottak@uit.no og merker den med ref.nr. 2024/4271.
Programkomiteen vil gjennomføre en opptaksprosess ut fra kriterier som understøtter en sammensetning av deltakere med ulik akademisk bakgrunn, mangfold i deltakergruppen. Deltakernes motivasjon og instituttenes / andre fakultetets / eksterne institusjoners prioriteringslister vil også ligge til grunn for prioriteringer i opptaket.
Kunngjøring av opptak gjøres ved utgangen av juni 2024.
På vegne av programkomiteen,
vennlig hilsen
Morten Bøhmer Strøm, prodekan forskning og innovasjon Helsefak
epost: morten.strom@uit.no
Eirin Wilhelmsen, seniorrådgiver
epost: eirin.wilhelmsen@uit.no
Marita Pedersen, seniorrådgiver
epost: marita.pedersen@uit.no